מצרכים:
2 יחידות חבושים טריים
אם אין חבושים אפשר להשתמש בתפוח עץ יבש
100 גרם דובדבנים יבשים בלי גרעינים
100 גרם שזיפים יבשים בלי גרעינים
100 גרם משמש פרסי חמוץ
200 גרם (2-3)בצל יבש
500 גרם בשר שריר מס 8
סילן ,מיץ רימונים.רסק עגבניות,מלח ,פלפל, סוכר,שמן,כורכום
אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומבשלים את הבשר ברתיחה קלה כדי להוציא את הלכלוך מהבשר ומסננים
חותכים את הבצל לקוביות
שמים סיר על האש מוסיפים 4 כפות שמן ,מטגנים את הבצל ,והבשר עד שמשנים צבע.
מוסיפים כפית מלח,פלפל,כורכום כף רסק עגבנית ומטגנים קל על אש נמוכה ומוסיפים 2/3 מים ומביאים לרתיחה .
שוטפים את כל הפירות היבשים.
חותכים את החבושים כחצי ירח, מטגנים טיגון קל,ומוסיפים לתבשיל,מוסיפים את כל הפירות היבשים,לתוך התבשיל וביאים לרתיחה.
מוסיפים 2-3 כפות סילן לפי טעמכם למתיקות.
מוסיפים 1/2 כוס מיץ רימונים,ומלח ופלפל לפי טעם.
אפשר להוסיף 1 כף סוכר לאיזון הטעם אם אתם אוהבים מתוק.
מבשלים כ שעה על אש קטנה.
בתיאבון