קציצות בשר בקר וכבש ברוטב אביבי

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

500 גרם בשר כבש טחון

200 גרם (4 יחידות)בצל

2 ביצים

1/4 חבילה פטרוזיליה חתוך דק

1/4 חבילה קוזברה חתוך דק

2 עלים סלרי חתוך דק

2 גזר חתוך רצועות

1גמבה אדומה חתוך רצועות

1גמבה צהובה חתוך רצועות

100 גרם קמח מצה

מלח פלפל שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את הבשרים ,מוסיפים קמח מצה ,2 ביצים פטרוזיליה קוזברה סלרי ,מלח ,פלפל,מרק עוף,לפי טעם ,עד שמקבלים מרקם אחד של בשר .

לוקחים מגש של התנור, ומשמנים.

משמנים קצת את היד ומגלגלים קציצית בגודל כדור טניס ומניחים על המגש.

מכניסים לתנור בחום של 180-200 מעלות כחצי שעה .

רוטב:

לוקחים קערה כליטר של מים מוסיפים מלח ,פלפל,מרק עוף ומערבבים.

מוציאים את הקציציות מהתנור מוסיפים את הרוטב עד שמכסה את הקציצות ומעל מפזרים גמבה,וגזר וקצת ירק ,מכניסים לתנור לעוד חצי שעה ומגישים.

בתאבון,נושה ג'אן

שחרזאד אוכל הפרסי

אהבתם את המתכון, שתפו...

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

השאירו תגובה

מתכונים נוספים שאוליי יענינו אותך

דילוג לתוכן