מצרכים:
עוף שלם מס 3 גדול ושמן
1 ק"ג אורז פרסי
100 גרם צנוברים
600 גרם בשר בקר טחון
200 גרם חזה עוף טחון
5 ראשי בצל
1/2 חבילה כוזברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 חבילה טרגון
1/2 חבילה טרה(עלי פרסה)
3 יח לימון פרסי יבש(אפשר לקנות בשוק לוינסקי) טחון
מלח,פלפל,מרקעוף,כורכום,כמון שלם,2 ביצים,200 גרם שזיפים בלי גרעינים
אופן ההכנה:
התבשיל מורכב משתי חלקים:עוף ממולא באורז בשר וצנוברים,וקציצות קופתה ברנז'י שהם עשויות מבשר בקר,ועוף,אורז ועשבי טיבול טריים כאשר כולו מבושל בבישול איטי במרק עוף צך.
עוף ממולא בבשר ,אורז ,וצנובר
שותפים טוב את העוף ,ומרוקנים את בטנו מכל החלקים הפנימיים.
בקערה שופכים 200 גרם אורז(כדאי לבשל את האורז בנפרד במחצה לפני העירבוב),100 גרם צנוברים,300 גרם בשר טחון,1כפית מלח,1/2 כפית פלפל,1/4 כפית כורכום ,1/4 כף כמון שלם(אם לא אוהבים אפשר לוותר),ו1 כף מרק עוף, אבקת לימון פרסי,מערבבים עד שמקבלים מרקם אחיד ומעורב היטב.
לוקחים את העוף וממלאים בדחיסה את בטנו במרכם שהיכנו ותופרים את הבטן שהמרכם לא יצא החוצה.
לוקחים סיר גדול ,מרתיחים מים אחרי רתיחה מוסיפים כפית מלח,1/4כפית פלפל לבן,1/4 כפית כורכום,וכף מרק עוף ומביאים לרתיחה.
לוקחים את העוף ומניחים למרכז הסיר,לוקחים 3 ראשי בצל חותכים לחצי ושמים מסביב לעוף,סוגרים את הסיר ומבשלים בלהבה נמוכה כשעה.
קופתה ברנז',
300 גרם בשר בקר ו200 גרם עוף טחון ,טוחנים 1 ראש בצל ומערבבים.
קוצצים כוזברה,פטרוזיליה,טרגון,וטרה(אפשר ביד או מג'ימיקס),ומערבבים עם הבשר ,מוסיפים 150 גרם אורז,כפית מלח,1/2 כפית פלפל ,1/4 כפית כורכום,כף מרק עוף,ו2 ביצים מערבבים את כל העיסה עד שמקבלים מרכם אחיד.
לוקים 200 גרם שזיפים ללא חרצנים ושותפים טוב.
לוקחים כמות של כדור טניס מהמרקם הבשר,עושים באמצע חור ומכניסים שזיף לכל כדור באמצע ומגלגלים היטיב ושמים בסיר מסביב לעוף ,וממלאים את הסיר בקצציות,ומבשלים באש קטנה כשעתיים.
טיפים חשובים:
כל הקציצות והעוף צריכים להיות מכוסים במרק.
לטעום את הטעם של הכל ולפי הטעם להוסיף תבלינים מלח,ופלפל.